Om HeLiO Juridik AB

Vårt mål

HeLiO Juridik är en juristbyrå som erbjuder hållbar, tillgänglig juridik med omsorg.

Det betyder att vi först och främst jobbar med och för människor – oavsett om kunden är ett företag, en förening eller en privatperson.

Hållbarheten innebär att vi jobbar med hållbara juridiska dokument på ett sätt som är hållbart över tid. Vi tar hand om både kunders, medarbetares och samhällets mående i all vår verksamhet.

Tillgängligheten innebär att det ska vara lätt att ta kontakt med oss. Vi finns tillgängliga på plats i Munkfors, via telefon, via e-post, via hemsida och via sociala medier. Kunden ska kunna välja den kontaktväg som passar bäst. Det är också möjligt för kunden att träffa oss på olika sätt – hos oss på kontoret, hos kunden, digitalt eller på en neutral plats. Tillgängligheten innebär också att kunden ska förstå vad vi säger. Kunden förväntas inte ha svaren – och ibland inte frågorna heller! Det är vårt jobb att förklara juridiken för kunden- vi är tolken helt enkelt!

Omsorgen innebär att allt vi gör ska ha sin utgångspunkt i att vi tar hand om varandra, vi respekterar varandras olikheter och behov. Juridik för oss innebär omtanke och kärlek. Vi anser att det är av omtanke om oss själva och varandra, och för att skydda vår egendom, som vi har uppfunnit juridiken.

HeLiO Juridik ABs långsiktiga mål är att bidra till en förändrad syn på juridik och jurister. Känslan ska vara att det är enkelt att ta kontakt med en jurist. Känslan ska vara en absolut övertygelse om att jag kommer förstå vad juristen säger. Känslan ska vara att juridik är till FÖR MIG.

Vår historia

Iden till HeLiO Juridik AB föddes när grundaren återvände hem. Grundaren heter Helena Lindqvist Olsson och är född och uppvuxen i lilla bruksorten Munkfors, Värmland. Som 20-åring lämnade hon Munkfors för att följa sin barndomsdröm om att studera juridik. Redan som femåring hade hon bestämt sig för att bli ”avokat”.

Som 20-åring var hon inte längre inställd på just titeln advokat – hon var mer intresserad av att kombinera juridik med ekonomi. Därför blev det studier som ledde till en master i affärsjuridik med inriktning skatterätt från Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Drömmen under utbildningen var att sticka till New York och jobba där för att senare i livet starta eget. Det blev inte riktigt så.

Erfarenheter på vägen

Efter examen spenderade hon sju år i Gislaved, Småland (det är ju nästan som New York?!) där hon arbetade som juridisk handläggare, höll föreläsningar och informationsträffar för företagare samt arbetade med utvecklingsfrågor.

Under dessa sju år blev hon också mamma till två barn – det är den viktigaste erfarenheten på vägen! Inget gör en person så bra på att prioritera och fokusera när det krävs som föräldraskap.

”Det ska vara enkelt att be en jurist om hjälp och du som kund ska alltid känna att du är en del i ett team som jobbar för ditt bästa! ”

Beslut att satsa

I december 2019 gick flyttlasset från Gislaved tillbaka hem till Munkfors. Det tog många år, men till slut förstod hon att Munkfors är hemma och för att kunna må riktigt bra så behöver man känna sig hemma!

Drömmen om en egen byrå fanns fortfarande där – men det kommer ju inte fungera ute på landet. I en av Sveriges minsta orter! Men eftersom flytten hem råkade sammanfall med att Covid-19 lamslog världen så ställdes allt på ända.

Det kanske inte finns något sen.

Om hon verkligen brinner för sin dröm så finns det ingen tid att förlora och det finns faktiskt ingen bättre plats att satsa på än hemma. Stödet från Munkforsbor till andra Munkforsbor är fantastiskt! Så har det varit även för HeLiO Juridik. Munkfors som samhälle har slutit upp bakom Helena och även om det även kommer kunder utifrån så är majoriteten av kunderna från Munkfors eller har anknytning till Munkfors på något sätt. HeLiO Juridik AB hade inte funnits om det inte vore för de fantastiska människor som bor och verkar i och omkring Munkfors! <3